SKÅNEIDROTTEN ARBETAR NU I NY ”KOSTYM” & PÅ NYTT SÄTT!


Workpoint - Vi flyttar företag och individer

Workpoint har tillsammans med Patrik Karlsson & alla hans medarbetare på Skåneidrotten i Malmö skapat ett kontor med olika miljöer som främjar ett nytt och ett mer aktivitetsbaserat arbetssätt – och ett kontor att känna stolthet över!

Skåneidrotten gör ett fantastiskt arbete som stöd till våra skånska idrottsföreningar – vilka härliga eldsjälar som arbetar här!

Genom workshops och enkäter landade vi in i konkreta behov och önskemål, men också att kontoret måste erbjuda ett fåtal fasta arbetsplatser för de medarbetare som behöver detta.
Det stora flertalet var dock positiva till de möjligheter som aktivitetsbaserade arbetsmiljöer erbjuder. Mest populärt är nu samarbetszonen med ett projektbord för 8 personer, där vissa av stolarna ersatts av pilatesbollar.
Nytt är ofta lite spännande – och genom modet att prova på, skapas nya konstellationer och kreativa samtal!

Med en begränsad budget och ingen möjlighet att dra moms på inköpen, krävdes det verkligen att vi var kreativa i lösningar och samarbetade med generösa leverantörer.
Soeco i Dalby gjorde ett fantastiskt arbete och bidrog mycket till att budgeten höll.

Några mindre hyresgästanpassningar gjordes – vi öppnade bl.a. upp två rum mot korridoren och även mellan dem, för att skapa en öppen arbetsyta för samarbete och kommunikation.
I det gemensamma lunchrummet målades furuluckorna om och möbleringen blev en ”kombo” av soffa, traditionell sittning och bardisk mot det stora torget vid Malmö Arena.
Receptionen ersattes av en trevligt entréyta med sittgrupp, bibliotek, priser/utmärkelser och inom kort även foton på alla medarbetare.
Inredningsmässigt blev det mycket återbruk av befintlig inredning, men även ombyggnation av befintliga underreden på arbetsbord med nya skivor och inköp av återbrukad inredning målad och omklädd i Skåneidrottens färger.
Multifunktionalitet och varumärkesförstärkning var ledord under projektet – och inom kort kommer även foliering av alla glaspartier i korridoren att signalera idrott av olika slag.

Bifogad bild är deras nya loungeyta med sittplatser i soffa, fåtöljer och vid barbord, samt utrustat med projektor och TV för både utbildningar, informationer eller bara trevliga sammankomster som när Sverige spelar i fotbolls-VM.