ERGONOMENS TIPS VID HEMMAARBETE!


Workpoint - Vi flyttar företag och individer

Många sitter, i coronans spår, vid tillfälliga arbetsplatser på hemmaplan – till skillnad mot de ergonomiska arbetsplatser de flesta företag och verksamheter erbjuder sina medarbetare på kontoren idag.

Det är viktigt att ta arbetsmiljön på allvar, trots kanske bristen på höj- och sänkbart arbetsbord, funktionell arbetsstol, dubbla datorskärmar (i rätt höjd) och övriga ergonomiska arbetstillbehör.
Ni har väl sett foton på arbete vid strykbrädan, som faktiskt är en mycket klok och kreativ lösning om man saknar höj- och sänkbart bord på hemmaplan.
Lite Cajsa Warg, dvs ”man tager vad man haver” – lösning!

Bäst av allt är om du tillfälligt kan få låna hem din arbetsstol, datorskärmar och ergonomiska tillbehör givetvis, men går inte detta – finns i artikeln några bra tips på lösningar.

Det är också viktigt att vi inte är för statiska i vår arbetsställning – utan regelbundet reser på oss, går en runda, inhämtar energi från dagsljus och frisk luft och även gör några enkla övningar. Risken är annars stor med ett kroppsligt bakslag efter många veckors hemmaarbete med dåliga arbetsmiljöförutsättningar.

Läs Anders Janstens kloka tips och enkla övningar vid hemmaarbete, för att undvika skador och förbättra arbetsmiljön på länken.

Var rädda om er och varandra – och håll er friska och starka inför återkomsten till ”normal” arbetstillvaro igen!