DIAVERUM UTMANANDE ”FLERSTEGSFLYTT” TILL EDEN!


Diaverums projekt var både utmanande och spännande. Ett extraordinärt ”logistikpussel” med stor tidspress… och sedan en pandemi på det!

Workpoint, som 2019 flyttade Diaverum från Lund till Eminent, anlitades tidigt i projektet för att både utföra lokalsöket och utvärderingen av tänkbara lokaler i Hyllie.
Fastigheten Eden, hos Kungsleden, låg nära och uppfyllde Diaverums krav och behov, men skulle inte vara färdigbyggt till det datum som Diaverum var tvungna att flytta ut ur fastigheten Eminent.

Med samordnade krafter och kreativitet hos Workpoints projektledare, fastighetsägare och den interna ledningen skapades tillfälliga lösningar på kontorshotell, hemarbete och sedan etappflyttar in i Eden vartefter ytorna stod klara. Möbler och utrustning magasinerades i minutiöst uppmärkta containrar, för att varje container skulle komma till rätt avlastning beroende på tilldelad yta.
Förutom utmaningar med inlastningar, fanns också stora utmaningar med säkerhet och IT:s driftsättning när inte alla ytor och våningsplan togs i drift samtidigt.
…men utmaningar är till för att lösas, så genom närvaro och mycket goda samarbeten med alla inblandade är nu Diaverum på plats i sina nya fantastiska lokaler i tre våningsplan.

Vi tackar Diaverum för förtroendet till ännu ett fantastiskt projekt tillsammans & önskar er stort lycka till i Eden!