DIAVERUM FLYTTAR TILL EDEN I HYLLIE & WORKPOINT ANLITAS IGEN!


Workpoint - Vi flyttar företag och individer

Dialysföretaget Diaverum lämnar Castellums Eminent och flyttar till Kungsledens nya fastighet Eden i Hyllie, där man hyr 2185 KVM fördelade på de tre översta våningsplanen. Inflyttning sker under hösten 2021.

Ännu en gång anlitas Workpoint som huvudprojektledare och hyresgästombud i projektet, för att stödja den interna projektgruppen och sträva mot projektets uppsatta mål avseende budget och tidplan. Initialt är det mycket kring planlösning och funktion, men arbetet har också påbörjats med inredningskoncept som går i linje med företagets varumärke – och som möjliggör återbruk av mycket av den inredning som köptes vid flytten till nuvarande lokaler. Parallellt med detta är det fokus på hög säkerhet, ypperlig teknik och givetvis planering för flytten.
Workpoint är mycket tacksamma för fortsatt förtroende och ser fram emot projektet tillsammans med denna härliga kund!

Eden som fastighet har hälsa och välbefinnande i centrum, det Kungsleden kallar ”Symbiotic Building”. Eden är Kungsledens första fastighet av denna typ, ritat av White Arkitekter – en plats där smarta digitala lösningar, förstklassig service och naturnära element verkar i symbios för att människans välmående alltid ska vara i centrum. De gemensamma ytorna har en egen klimatzon, som byter karaktär med årstiderna och ser till att naturen alltid är nära. Fastigheten har åtta våningsplan och en fantastisk terrass med utsikt mot Öresundsbron.
Edens nav, Gläntan, är det gemensamma uppglasade utrymme som sträcker sig på höjden längs med huset, från bottenvåning till terrass. Rummet, som riktar sig mot den gemensamma innergården, låter naturen ta sig in i byggnaden och på varje våningsplan finns ytor för avkoppling och paus, lättsamma och informella möten.
Eden kommer att certifieras enligt såväl Leed™, som Well v2™.

Kungsledens partner Quick Office kommer att erbjuda kontorshotell och co-working på våning 1 till 3, samt en bistro med hälsosam kost och två övernattningslägenheter.

”På Diaverum drivs vi av visionen att alla förtjänar ett givande liv. Det börjar med våra patienter och inkluderar hela vår personalstyrka. Vi behöver arbetsplatsmiljöer som gör det möjligt för oss att uppnå detta. Eden erbjuder oss precis vad vi behöver för vårt team på huvudkontoret, med fokus på välbefinnande, intelligent teknik och hållbarhet ”, säger Kirsty Bashforth, HR och kommunikationschef på Diaverum.