KONTORSTIPS & GLAD SOMMAR FRÅN WORKPOINT!


Workpoint - Vi flyttar företag och individer

”Sommar, sommar å sol, havet å vinden och doft av kaprifol…”
Äntligen sommar, igen! Vilket år vi haft!
Många lyckade projekt med våra fantastiska kunder!

Innan ni går på semester kommer här lite tips på vägen för en ännu mer lyckad arbetsmiljö till hösten. Kanske något att fundera kring när du ligger där i hängmattan i sommar?!

 • Fundera över era arbetsflöden och arbetseffektivitet, kanske borde ni flytta om medarbetare eller funktioner som t.ex. kontorsförråd eller skrivare för att förenkla och öka produktiviteten och trivseln på ert kontor.
 • Håll snyggt på kontoret– för allas trivsel, men också för att alltid hitta det ni letar efter och för att känna stolthet för de besökare som kommer till er.
  Planera kanske redan nu för en röjningsaktivitet i samband med någon personalaktivitet i höst!
 • Ta ett helhetsgrepp kring arbetsmiljön kopplat till ljus & ljud. Det finns fantastiska möjligheter till avgränsare som t.ex. akustikelement, men också olika typer av armaturer som förutom ljuset även är en trivselfaktor eller förstärker ert varumärke.
  Med medarbetare i olika åldrar, yrkesroller och personligheter är behoven ofta inte desamma. En standardlösning för alla , är alltså inte det mest optimala ur arbetseffektivitetshänseende.
 • Andas era lokaler ert varumärke – internt och externt? Om inte, finns det mycket att göra med relativt enkla medel som t.ex. logo på receptionsdisken, foliering av värdeord på insidan av WC-dörrarna eller varför inte tapetsera era samtalsrum med bilder på era produkter – med en liten produktspecifikation intill.
 • Informella utrymmen eller alternativa arbetsytor efterfrågas ofta ur både ett trivsel- & samverkansperspektiv, men också för att ge medarbetarna möjlighet att snabbt rensa hjärnan under arbetsdagen. Har ni redan idag stora projektbord, köp ett löst bordtennisnät med racketar – för att enkelt kunna omvandla det ni redan har till något lekfullt!
  I en yta med vacker utsikt kan man placera en gungstol eller hänggunga – för att komma ifrån och samla kraft från naturen.
  Ställ ett enkelt brädspel-typ ”3 i rad” -på lunchrumsbordet, så kommer medarbetarna säkert spela och umgås, istället för att sitta med sina mobiltelefoner.
 • Växter i alla former tillför både trivsel och syre. De kan placeras som avgränsare på golvet, hänga på väggar eller pendlas ner. Alternativen är idag många och växter kan aldrig bli fel!
  Idag finns det också fina moss- och lavaväggar, eller till och med konstväxter, som inte heller kräver någon skötsel.
  Tänk gärna växter när ni planerar utsmyckning-idag är det vanligare än konst!

Stor sommarkram från oss på Workpoint till er alla
– kunder, leverantörer & samarbetspartners!
Det är tack vare er, som vi går med ett leende på läpparna till jobbet varje dag!