FELLOWMIND & WORKPOINT – LYCKAT LOKALTEAM I SVERIGE!


Workpoint - Vi flyttar företag och individer

Vi på Workpoint är mycket stolta och glada över det fantastiska samarbete vi har med Fellowmind sedan flera år, avseende kontorslokaler.
Det är som team man skapar stordåd – både genom gemensamma erfarenheter och genom olika kunskapsområden – allt för att kontorslokalerna som erbjuds Fellowminds medarbetare ska kännas attraktiva att komma till, men också vara funktionella och stödja ett nytt arbetssätt.

Efter pandemin är det en utmaning för många företag att få tillbaka sina medarbetare till kontoret – och då spelar arbetsmiljön absolut en stor roll. Det ska vara rätt temperatur och ventilation, ljudklassning och tysta miljöer, bra ljus – och dagsljus vid arbetsplatserna, stödjande utrymmen för olika arbetssituationer – dvs det ska vara enkelt och tryggt att utföra sina uppgifter, men också erbjuda utrymmen där man kan ha roligt och få skratta högt – utan att det stör kollegorna som sitter och arbetar precis intill. Detta är en utmaning – och det finns ingen ”copy paste-lösning” för kontor, utan varje kontor måste få vara unikt anpassat för varje företag och verksamhet.

Vårt samarbete inleddes med Fellowmind i Malmö, dåvarande Orango, som flyttade till nuvarande lokaler hos Balder i centrala Malmö. Efter några år är dock behoven på kontoret lite annorlunda, både avseende närvaron och typen av möten/samarbeten, vilket delvis kräver nya typer av rum/utrymmen. Workpoint finns därför med Fellowmind som stöd i denna utvecklingsresa framåt – som inleddes med ett lokalsök, men som slutligen landade i att man sitter kvar i befintliga lokaler – med lite justeringar och ombyggnationer för att uppfylla verksamhetens nya behov.

I Göteborg var det första kontoret ut att samla tre av Fellowminds uppköpta bolag (Orange, Endeavor och DQC) under ett och samma tak – och parallellt arbeta med integration av kulturer och arbetssätt. En mycket spännande och ibland utmanande resa, som slutligen landade in i ett fantastiskt nybyggt kontor intill Amerikahuset och utsikt över Götaälven.

I Halmstad blev det en nyetablering på orten, som en egen del av ett kontorshotell. Kan vara en fördel med tillgången till ”ytterligare kollegor” och olika gemensamma ytor, när man är få medarbetare som tillhör ett litet kontor. På så sätt skapas dynamik och full funktionalitet med enkla medel – ett stort plus för Fellowmind nya gäng på plats.

I Jönköping landade lokalsöket tillbaka i att befintlig fastighet var den rätta, men att ganska omfattande ombyggnationer krävdes för att kunna utformas helt rätt för företaget framåt. En evakueringsflytt krävdes för att kunna få till en kostnads- och tidseffektiv ombyggnation och nu är alla medarbetarna på plats i helt fantastiska lokaler… som känns som helt nya.

I Kristianstad skulle befintlig fastighet rivas, för vidare expansion av området. Det gjordes då en inventering av behoven lokalt och man landade i stället in i att fina hemkontor möblerades upp av de möbler som tidigare stått på kontoret.

I Stockholm ville Fellowmind samlokalisera alla bolagen och i våras signerades ett nytt hyresavtal i samma hus som Google, intill Stockholms Central, där en mindre ombyggnation och designanpassning utförts under våren/sommaren för att matcha verksamhetens behov. I höst går flytten för alla medarbetare – och möjligheten att svetsa samman Fellowmind-teamet möjliggörs på ett ännu bättre sätt.

Sofie på Dsgn Interior, som är Fellowminds inredningsarkitekt, har skapat ett ”Hemma hos Fellowmind-koncept” som är unikt – och som anpassats till respektive kontors möjligheter och behov. Igenkänningen finns mellan kontoren, samtidigt som ett omfattande återbruk av inredning alltid är ett stort fokus hos Fellowmind.

Varför anlitar då Fellowmind Workpoint som sin hyresgästrådgivare och samarbetspartner till alla sina lokalprojekt?
Kristian Randel, Chief HR Officer på Fellowmind, som varit delaktig i alla projekten, svarar:

”Sedan 2018 arbetar Fellowmind i Sverige med Workpoint som den självklara partnern gällande alla kontorsflyttar. Workpoint tar verkligen ett helheltsgrepp i sitt åtagande från fasen med lokalsök till kravställande gentemot fastighetsägare och till den dag när vi öppnar upp ett nytt kontor för våra medarbetare. För oss är det oerhört viktigt att arbeta med en partner som Workpoint, som besitter både djup och bred kunskap inom kontorssektorn och som verkligen jobbar för oss som en partner och inte bara en leverantör. ”

Workpoint är mycket smickrade över förtroendet vi har från Fellowmind – och otroligt glada över alla genomförda projekt tillsammans. Vi ser fram emot fler roliga & spännande projekt framåt!