ARBETSMILJÖ SOM ”SKONAR” HJÄRNAN, DVS HJÄRNSMARTA KONTOR


Workpoint - Vi flyttar företag och individer

”Hur skapar man då ett hjärnsmart kontor? Grundläggande är att försöka organisera den fysiska och sociala miljön så att störningarna minimeras, säger hon. Ofta är det kollegors prat som stör, och det är hjärnan ”programmerad” att reagera på. Datorer, mobiler och annat pockar ännu mer på uppmärksamhet. Hjärnan får en kick när vi ”bara svarar på ett mejl” eller kollar vad det var för notis som fick mobilen att plinga. Avbrotten innebär ett stort avbräck i koncentration.”

Läs gärna artikeln i tidningen Arbetsliv, där Gabriella Ringvall Bengtsson intervjuas av Margareta Edling, här.

Att skapa kontor och arbetsmiljöer som stödjer det arbete som ska utföras, likväl som miljöer för olika syften, är vi som strategiska lokalkonsulter experter på.
Det är viktigt att företag erbjuder sina medarbetare både attraktiva och funktionella lokaler. Som medarbetare ska du både vilja komma till din arbetsplats och känna att du har både miljö och teknik som stödjer det arbete du ska utföra. Det är viktigt att känna sig stimulerad i arbetsmiljön och tillfreds med sin arbetsinsats, för att undvika stress och i värsta fall utbrändhet. Kontakta gärna Workpoint – vi kan det här!