ALTERNATIVT HEMARBETE…OCH VIKTEN AV PAUSER!


Workpoint - Vi flyttar företag och individer

Många av oss har nu arbetat hemifrån ett antal månader, faktiskt stora delar av 2020.
För många har timmarna vid vår dator blivit både fler och mer statiska, än när vi arbetar på vårt ordinarie kontor. På kontoret rör vi oss på väg till & från arbetet, men också när vi går till skrivaren, till möten eller på lunch med kollegorna.

Vid hemarbete är man ofta glad om man kommer upp i 1000 steg på en dag, men oftast färre. Det är några steg till arbetsbordet, ett par gånger till kaffemaskinen och som längst kanske en promenad till brevlådan.
Med ytterligare restriktioner minskas också möjligheten att träna på gym eller köra en match på innebandyplanen.

Så, vad ska vi göra för att inte bli ”soff-potatisar”, eller faktiskt få värk av allt för många statiska timmar framför datorn i Teamsmöten?
Jo, passa på att ta en runda med dammsugaren, räfsa löv en kvart eller ta en rask promenad efter lunchen med grannen intill. Vi behöver tillföra både rörelse och glädje i våra hemarbetsdagar för att må bättre…och faktiskt orka denna ganska isolerade arbetstillvaro ett tag till.

Med gemensamma krafter och klokheter mår vi både bättre själva, våra nära håller sig friska och vi kommer starkt rustade tillbaka till våra fantastiska kollegor & kontor igen. Förhoppningsvis snart, men ”den som väntar på något gott” ni vet….

Var rädda om er allihop & stor kram från vännerna på Workpoint!